Hobbyprojekt!

Har du något roligt hobbyprojekt som du tar hand om? Berätta!

Du kanske kan inspirera eller hjälpa andra genom att dela med dig. Du kanske skulle uppskatta återkoppling (feedback) eller bara tycka att det var kul om fler hade glädje av din bästa idé du någonsin haft som du bygger kl. 02 på juldagsmorgonen... :)

Bunko

Bunko är en hemsida som gör det enklare att träffa nya människor - byggde den för väldigt många år sedan. Såhär fungerar bunko: Beskriv vad du är för en prick och vilka slags personer du just nu skulle vilja lära känna (någon att spela badminton med? Någon som också är föräldraledig just nu som delar ditt intresse för att studera språk... ja du bestämmer!). Tagga ditt inlägg med ett eller flera intressen och märk upp var i landet du kan tänka dig träffa nya människor, och invänta sedan meddelanden ifrån andra som blir intresserade eller hör själv av dig till personer som du känner har en beskrivning som gör att du vill träffa de!

Ungefär en gång per år behöver jag lägga 20-30h för att hålla det vid liv (nu senast för att Binero stängde ner äldre PHP-versioner), men jag försöker lägga så absolut lite tid som möjligt och en dag ska jag ta tag i att städa upp så att ingen känslig data finns i repo't och lägga upp den publikt så att fler kan engagera sig i att hålla liv i (och förbättra?!) Bunko!

Fler sätt att upptäcka och dela med sig av hobbyprojekt.

Indiehackers

https://www.indiehackers.com

Github

(hur ska folk upptäcka projekt där? Har folk följare där? Går det att följa personer? Är tanken att du skriver en så bra beskrivning eller README att ditt projekt kommer upp bland sökresultat? 🤔

Hacker News

Du kan läsa om andras projekt. Läs mer om hur du kan gå tillväga för att lägga upp projekt.

Olika slutna slack- grupper

Bekräftar känslan av att det är viktigt att vi synliggör olika grupper som finns så att fler som idag står utanför kan ingå i några slutna grupper. Det finns grupper för olika programmeringsspråk och ramverk, och så finns det grupper som Uppsala Tech Slack som samlar alla inom IT-sfären i Uppsala.